Zelfbevrediging. Het is iets heel normaals en heel natuurlijks. Toch is het een onderwerp waar wij vrouwen ons makkelijk voor schamen. En wanneer we een relatie hebben, doen we het vaak niet meer, omdat we ons schuldig voelen naar onze partner toe. Natuurlijk, in een relatie is de ideale situatie wanneer jij en je partner bij elkaar in de buurt zijn, allebei zin hebben om te vrijen en hier de gelegenheid voor hebben. Maar goed, het leven is niet altijd ideaal. Misschien heb je over het algemeen weinig zin. Er is niets mis met jezelf een handje te helpen om die ideale situaties vaker te creƫren. Jezelf bevredigen is daar een goede manier voor!

Vermindert stress.
Jezelf verwennen is een hele goede manier om te ontspannen. Bij zelfbevrediging komen, net als bij vrijen met je partner, hormonen vrij die zorgen voor een aangenaam gevoel. Deze stofjes heten endorfines. Zij verlagen je stress en zorgen ervoor dat je je ontspannen voelt. Een zelf-verwen-sessie kan net dat zetje zijn dat jij nodig hebt om de week door te komen. En ja, als je partner er niet is. Dan mag je jezelf dat zetje toch wel geven? Jij komt met minder stress de week door, waardoor er ook meer ruimte in je hoofd is voor een vrijpartij met je partner. Daar hoef je niet schuldig om te voelen. Je partner zal je juist dankbaar zijn!

Vergroot je genot.
Ieder mens is anders. Er is geen bepaalde manier van vrijen die voor iedereen werkt. De enige manier om erachter te komen wat jij echt lekker vindt, is op ontdekkingstocht gaan. Door jezelf aan te raken. De ervaringen die je hiermee opdoet, helpen jou om gemakkelijker klaar te komen. Als je met jezelf vrijt en als je jouw bevindingen deelt met je partner, ook tijdens een gezamenlijke vrijpartij. Kortom, door jezelf af en toe aan te raken, wordt het met je partner leuker in de slaapkamer. Meer genot willen beleven met je partner, is toch niets om je voor te schamen?

Je krijgt meer zin.
Zin om te vrijen is een beetje een raar dingetje. Als je zin hebt, ga je vrijen. Maar door te vrijen krijg je zin. Waar moet je dan beginnen? Met zelfbevrediging! Als je weinig zin hebt om te vrijen is jezelf bevredigen een goede manier om meer zin te krijgen. Het zelf doen geeft je het voordeel dat je het kan doen op een moment dat het jou uitkomt zonder dat je afhankelijk bent van iemand anders. Ook geeft het je de ruimte om het op jouw manier en jouw tempo te proberen. Met als resultaat dat jij door jezelf af en toe aan te raken, je ook vaker zin zult krijgen om te vrijen met je partner.