Zolang het over andere mensen gaat of erg oppervlakkig blijft is vrijen voor veel vrouwen een leuk gespreksonderwerp. Waar of niet waar? Maar praat je ook met je partner over jullie sensuele wensen en voorkeuren? Als je partner bijvoorbeeld tegen jou zou zeggen:’Ik geniet er echt van als ik je kut lik.‘ Of: ‘Schat, wil je de volgende keer harder aan mijn pik zuigen? Dat vind ik zo lekker! Hoe reageer je dan? Krijg je een rood hoofd, ga je giechelen als een pubermeisje, ben je zo geschokkeerd door het woord kut/pik dat je boos wordt, of voel je je zo ongemakkelijk dat je snel op een ander onderwerp overgaat? Praten over jullie wensen en voorkeuren is vaak een stuk lastiger. Dus we vermijden dit soort gesprekken maar gewoon. Terwijl als je het er juist vaker over zou hebben en je daarbij op je gemak voelt, jouw avonturen in de slaapkamer (nog) beter zullen worden.

Wat zeg je nu?

Je gaat je meer comfortabel voelen bij een gesprek met je partner over je sensuele wensen en verlangens door bij de basis te beginnen. Het ongemakkelijke gevoel begint vaak al bij het uitspreken en horen van bepaalde woorden. Welke woorden kan je gebruiken en welke woorden hebben welke betekenis voor jou? Oke, een penis is een penis. Dat is vrij duidelijk. Maar je partner kan een heel andere invulling aan het woord vrijen geven, dan dat jij misschien in je hoofd had. En dan is er nog die keuze. Met vagina, kut, poes, doos, flamoes, sneetje, gaatje en mossel worden allemaal het vrouwelijke geslachtsorgaan bedoeld. Maar bij welk woord voel jij je goed? Welke van deze woorden passen bij jou?

Oefen, experimenteer, speel.

Wanneer je je ongemakkelijk voelt bij het horen en uitspreken van woorden met een sensuele betekenis, kan je je hier gemakkelijk comfortabeler bij gaan voelen door te oefenen en te experimenteren. Maak er bijvoorbeeld een spelletje van. Wat kan je bijvoorbeeld doen?

1. Hou een wedstrijdje met je partner wie de meeste sensuele woorden (+ betekenis) op kan schrijven.

2. Bespreek daarna de woorden die jullie opgeschreven hebben. Leg ook uit wat de betekenis van de verschillende woorden is. Of draai het om en laat de ander de betekenis raden. Wie het goed heeft krijgt een zoen? šŸ˜‰

3. Praat daarna over welke woorden jullie zouden willen gebruiken in jullie gesprekken. Zijn er woorden die je juist wel of niet tijdens het vrijen wilt horen? Wil je buiten de slaapkamer liever andere woorden gebruiken?

Hoe vaker je sensuele woorden hoort en uitspreekt, hoe meer je je bij de woorden op je gemak gaat voelen. En als je eenmaal zover bent, dan is het toch best leuk als je partner tegen je zegt waar hij je graag zoent?

Related Post