Ook ik had geen zin om tussen de lakens te duiken. Ik moest er niet aan denken. Mijn hoofd stond er niet naar en in plaats van dat ik het leuk vond, voelde het als iets dat ik zou moeten doen voor mijn vriend en mijn relatie.

Ik ben ook een gewone vrouw

Ik help vrouwen met allerlei vragen over seks. Weinig zin, schaamte, moeilijk of niet klaar kunnen komen, noem het maar op. Dit doe ik met veel plezier. Helemaal wanneer ik zie wat die vrouwen bereiken. Natuurlijk heb ik een opleiding en daardoor de kennis om vrouwen te coachen. Maar een andere hele belangrijke reden is dat ik ook maar een gewone vrouw ben. Ook ik heb ervaren hoe het is om geen zin te hebben om te vrijen.

Mijn zinremmer

Inmiddels weet ik goed voor mezelf wat bevorderend is voor mijn libido. Maar vooral ook wat mijn zin tegenhoudt. Een zinremmer noem ik dat. In mijn geval is dat het druk hebben. Werk, het huishouden, sporten, vrienden, familie en mijn relatie. Alles bij elkaar was het soms lastig om alle ballen hoog te houden.

Mijn valkuil

Mijn valkuil op die drukke momenten was dat ik harder ging lopen voor anderen en mezelf op de laatste plaats zette. Wanneer het druk was in mijn hoofd, was voor mij de verleiding groot om makkelijk te doen. Ik werk voornamelijk vanuit huis waardoor ik soms een hele dag niemand anders dan mijn vriend en misschien mijn moeder, de buurvrouw of de postbode zag. Het bespaarde tijd (voor mijn gevoel) om in een comfortabele trui en legging aan het werk te gaan. Make-up of net wat aandacht voor mijn haar was ook niet nodig. Super makkelijk en ook niet erg om af en toe te doen. Maar toen ik dat vaker deed, merkte ik altijd een verandering bij mezelf.

Niet aantrekkelijk en sexy

Ik ging me voelen zoals ik me kleedde. Niet bijzonder, niet de moeite waard om aandacht aan te besteden, niet aantrekkelijk en sexy. Op dat soort momenten stond mijn hoofd echt niet naar een vrijpartij. Ik moest er niet aan denken. Mijn vriend kon op zijn kop gaan staan en al zijn charmes uit de kast trekken. Op die momenten was het zo goed als onmogelijk voor mij om zin te maken.

Kleine dingen speciaal voor mezelf

Totdat ik, hoe druk ik het ook had, ook de tijd en aandacht voor mezelf nam. Iets eerder stoppen met werken om uitgebreid in bad te gaan. Niet meer die oversized trui en legging uit de kast trekken, maar dat mooie jurkje. Niet meer heel de dag een sport-bh dragen als ik s’avonds wilde sporten, maar overdag dat mooie lingerie setje. Ook als ik heel de dag vanuit huis werkte de tijd nemen om make-up op te doen en mijn haar te föhnen. Die kleine simpele dingen speciaal voor mezelf.

Ruimte voor intimiteit

En wat gebeurde er toen? Ik voelde me weer mooier en meer sexy, waardoor ik makkelijker openstond voor een vrijpartij. Ik was vrolijker en zelfverzekerder, waardoor ik het contact met mijn vriend op wilde zoeken. Ik had meer inspiratie en mijn werk ging makkelijker waardoor het meer ontspannen aanvoelde en ik s’avonds niet meer door de vermoeidheid chagrijnig op de bank plofte. Ik genoot weer meer van de momenten met mijn vriend en voelde me meer verbonden met hem. Er ontstond ruimte in mijn leven en mijn hoofd voor intimiteit met hem.

Wat is jouw zinremmer?

Af en toe geen zin hebben om te vrijen is heel normaal. Iedere relatie kent periodes met meer en minder avonturen tussen de lakens. Dat is niets om je zorgen over te maken. Duurt een periode toch wel lang of zorgt het verschil in zin voor spanning in je relatie? Probeer eens uit of meer aandacht en tijd voor jezelf ook voor jou werkt. Wie weet is het druk hebben ook jouw zinremmer.

Gratis: Meer zin in 4 dagen!

Wil jij meer weten over zinremmers en hoe jij meer zin om te vrijen kunt krijgen? Doe gratis mee aan Meer zin om te vrijen in 4 dagen! Van 20 t/m 23 november ontvang jij via de mail uitleg, tips en oefeningen. Ik ga vertrouwelijk met jouw emailadres om. Aanmelden voor de gratis 4 dagen kan hier