Maak jij je druk over jouw zin om te vrijen? Heb ik wel vaak genoeg zin en ben ik wel normaal? Zoals ik in de blog 4 redenen waarom je je niets aan moet trekken van het gemiddelde aantal keer seks al heb uitgelegd, iedereen is anders en seks in een relatie komt en gaat in golfbewegingen. Je bent zeker niet raar en waarschijnlijk heb je een hele normale seksdrive. Als je toch graag iets wilt doen om meer zin te krijgen, bijvoorbeeld omdat het voor strubbelingen in je relatie zorgt, dan zijn er verschillende mogelijkheden om zin op te wekken. In deze blog leg ik je één manier uit.

Zin is er niet spontaan.

Veel mensen denken dat zin in seks iets is dat er spontaan is. Het kan zo zeker af en toe voelen. Maar zin om te vrijen ontstaat altijd doordat er dingen zijn en gebeuren die de zin prikkelen! De eerste stap in jezelf stimuleren om meer zin te krijgen is daarom het onderzoeken wat jij nodig hebt om opgewonden te raken. Wat prikkelt jouw zin? Weet je dat eigenlijk wel van jezelf? Nee? Probeer de volgende oefening dan eens.

Wat prikkelt jouw zin?

1. Zorg voor een rustige en comfortabele plek waar je minimaal een kwartier niet gestoord zult worden.
2. Leg je handen op je buik en adem diep in en uit totdat je volledig ontspannen bent.
3. Duik in je herinneringen opzoek naar een moment in jouw leven waarop jij ontzettend veel zin had om te vrijen. Heb je een herinnering gevonden? Het maakt niet uit of dit met je huidige partner, een ex-partner of een one-night-stand was. Als het maar een herinnering is aan een moment waarop je bruiste van de seksuele energie.
4. Denk nu eens na over dat heerlijke moment. Wat zorgde ervoor dat jij zoveel zin had? Voelde je je bijvoorbeeld goed over je lichaam? Had je net een romantische etentje gehad? Was je op vakantie waardoor je geen stress had? Voelde je je geliefd en gewaardeerd? Voelde je je vrij of was het vertrouwde juist belangrijk? Etc. Schrijf deze eigenschappen van het moment op.
5. Bekijk je lijstje met eigenschappen. Dit zijn een aantal dingen die jij nodig hebt om zin te krijgen. Hoe zit het met deze eigenschappen in je dagelijkse leven? Wanneer je zelf vaker situaties creëert waarin deze erotische eigenschappen aanwezig zijn, zal je merken dat je veel gemakkelijker opgewonden zult raken.

Hoe meer herinneringen en eigenschappen je naar boven haalt, hoe duidelijker je voor jezelf een beeld kunt krijgen van wat voor jouw stimulerend werkt. Pas het toe in je leven en voel de opwinding weer borrelen!