Spontane zin om te vrijen bestaat niet. Zin maak je. Maar zelf als je dit weet, kan het soms best moeilijk zijn om het ook te doen. Gelukkig zijn er manieren op jezelf een handje te helpen. Stap 4 in mijn programma Sensuele Vrouw: In 5 stappen weer zin om te vrijen gaat daarom ook over het ontdekken van jouw zin-opwekkers. Een manier om meer zin te krijgen is fantaseren.

Fantaseren.
Iedereen kan fantaseren. Misschien doe je het bijna nooit, maar je kunt het wel. Toen je nog een kind was verzon je toch ook hele verhalen, terwijl je met je poppen speelde? En als nu iemand aan je vraagt wat je zou doen als je de loterij wint, zie je toch ook jezelf al op die droomvakantie? Als je bijna nooit fantaseert (en al helemaal niet over een vrijpartij) dan kan het zijn dat je er weer even aan moet wennen. Maar het is echt de moeite waard! Sensuele fantasieën leiden tot opwinding, meer creativiteit in bed, zorgen dat je gemakkelijker klaarkomt en zorgen daardoor voor bevredigendere en afwisselendere slaapkameravonturen. Wie wil dat nou niet?

Je bent niet raar.
Sensuele fantasieën kunnen overal over gaan. Je kunt fantaseren over mensen in je eigen omgeving, sensuele ervaringen met je partner, over onbekenden en over dingen die je in het echt nooit hoopt mee te maken. Als je bijvoorbeeld fantaseert over gedwongen worden, betekent dat niet dat jij dat in het echte leven ook zou willen. In je fantasie bepaal jij wat er gebeurt. Jij hebt de touwtjes in handen en daardoor kan jij onderzoeken wat je wel en wat je niet in het echt uit zou willen proberen. Laat je gedachten de vrije loop. Beleef in jouw fantasie alle mogelijke scenario’s. Je bent niet raar. Je bent aan het ontdekken wat jouw wensen en grenzen zijn.

Hoe begin je (weer) met fantaseren?
Wanneer je nog nooit of de laatste tijd erg weinig hebt gefantaseerd, moet je er weer even inkomen. Dit gaat het gemakkelijkste wanneer je oefent op een plaats waar jij je op je gemak voelt en je niet gestoord kunt worden. Bijvoorbeeld in bad of op de slaapkamer. Begin eventueel met een ademhalingsoefening zodat je zeker weet dat je ontspant. Oordopjes en een blinddoek/slaapmasker kunnen ook helpen om je beter af te sluiten van de buitenwereld.

Begin bij het begin.
Begin bij het begin. Wanneer je nooit fantaseert over sensuele belevenissen is het lastig om gelijk te beginnen met een fantasie over een vrijpartij. Start daarom met een algemene fantasie waarin je je focust op je zintuigen. Dit kan bijvoorbeeld een fantasie zijn over hoe je in de regen loopt. Denk aan hoe het voelt wanneer die eerste druppel je gezicht raakt, hoe je haar steeds natter wordt, hoe straaltjes regen over je gezicht lopen en hoe je kleding vochtig, kouder en zwaarder wordt. Wanneer dat goed lukt betrek je een ander persoon in je fantasie. Concentreer je bijvoorbeeld op de hand van die ander in de jouwe en hoe de ander je haren uit je gezicht strijkt. Gaat dit goed? Ga dan weer een stapje verder door een sensuele ervaring voor de geest te halen. Merk je ook dat je makkelijker zin krijgt in een vrijpartij?