Heb jij al een tijdje een relatie? Is het niet meer zo spetterend als aan het begin? Zou je het wel weer wat spannender willen maken? Heb je sowieso niet zo veel zin meer? Je bent niet de enige! Bijna iedere relatie wordt na een tijdje wat gewoner en (af en toe) misschien zelfs een beetje saai. Het heeft niet per se iets te maken met dat er geen klik meer is of dat de relatie niet goed zit. Vaak komt het vooral omdat de aandacht verslapt. Omdat andere dingen belangrijker zijn geworden dan jullie eigen sensuele verlangens. Maar geen nood! Hier is gemakkelijk iets aan te doen. Leer fantaseren en kom weer in contact met je sensuele zelf.

Fantaseren.

Iedereen kan fantaseren. Misschien doe je het bijna nooit, maar je kunt het wel. Toen je nog een kind was verzon je toch ook hele verhalen terwijl je met je poppen of LEGO speelde? Als je nooit fantaseert dan kan het zijn dat je er weer even aan moet wennen. Maar het is echt de moeite waard. Sensuele fantasieën leiden tot opwinding, meer creativiteit in bed, zorgen dat je gemakkelijker klaarkomt en leiden daardoor tot meer bevrediging en afwisseling in de slaapkamer. Wie wil dat nou niet?

Je bent niet raar.

Sensuele fantasieën kunnen overal over gaan. Je kunt fantaseren over mensen in je eigen omgeving, sensuele ervaringen met je partner, over onbekenden en over dingen die je in het echt nooit hoopt mee te maken. Als je bijvoorbeeld fantaseert dat jij gedwongen wordt, betekent dat niet dat jij dat in het echte leven ook zou willen. In je fantasie bepaal jij wat er gebeurt. Jij hebt de touwtjes in handen en daardoor kan jij onderzoeken wat je wel en wat je niet in het echt uit zou willen proberen. Laat je gedachten de vrije loop. Beleef in jouw fantasie alle mogelijke scenario’s. Je bent niet raar. Je bent aan het ontdekken wat jouw wensen en grenzen zijn.

Hoe begin je (weer) met fantaseren?

Wanneer je nog nooit of de laatste tijd erg weinig hebt gefantaseerd, moet je er weer even inkomen. Dit gaat het gemakkelijkste wanneer je oefent op een plaats waar jij je op je gemak voelt en je niet gestoord kunt worden. Bijvoorbeeld in bad of op de slaapkamer. Begin eventueel met een ademhalingsoefening zodat je zeker weet dat je ontspant. Oordopjes en een blinddoek/slaapmasker kunnen ook helpen om je beter af te sluiten van de buitenwereld.

Begin bij het begin.

Begin bij het begin. Wanneer je nooit fantaseert over sensuele belevenissen is het lastig om gelijk te beginnen met een fantasie over een vrijpartij. Start daarom met een algemene fantasie waarin je je focust op je zintuigen. Dit kan bijvoorbeeld een fantasie zijn over hoe je in de regen loopt. Denk aan hoe het voelt wanneer die eerste druppel je gezicht raakt, hoe je haar steeds natter wordt, hoe straaltjes regen over je gezicht lopen en hoe je kleding vochtig, kouder en zwaarder wordt. Wanneer dat goed lukt betrek je een ander persoon in je fantasie. Concentreer je bijvoorbeeld op de hand van die ander in de jouwe en hoe de ander je haren uit je gezicht strijkt. Heb je dit ook onder de knie? Ga dan weer een stapje verder door een sensuele ervaring voor de geest te halen. Dit is leuk toch?!

Related Post